Poslovni skup unapređenja regionalne saradnje

Naš tim je 27. maja prisustvovao poslovnom skupu hrvatskih i srpskih kompanija u organizaciji Hrvatske gospodarske komore (HGK) – Županijske komore Slavonski Brod. Ovaj značajan događaj okupio je brojne poslovne lidere, investitore, predstavnike institucija i stručnjake iz različitih delatnosti sa ciljem unapređenja regionalne saradnje i stvaranja novih poslovnih mogućnosti.

Kompanija 14. oktobar imala je priliku da održi niz sastanaka sa predstavnicima hrvatskih firmi, kao i da poseti kompanije SIGMAT i Đuro Đaković, sa kojima već dugi niz godina ima uspešnu poslovnu saradnju.

Poseban fokus skupa bio je na metaloprerađivačkoj industriji, gde su preduzetnici iz Srbije predstavili svoje poslovanje. Predstavnici Privredne komore Srbije izneli su mogućnosti ulaganja i osnovne makroekonomske pokazatelje u Republici Srbiji, dok su predstavnici Centra za razvoj Brodsko-posavske županije predstavili analizu stanja u preduzetničkim zonama ove županije.

Domaćini su takođe predstavili katalog članica Strukovne grupe metaloprerađivačke industrije HGK – Županijske komore Slavonski Brod i HGK – Županijske komore Požega. Pored toga, predstavnici Privredne komore Srbije i srpskih preduzeća održali su sastanke sa predstavnicima Brodsko-posavske županije i Strojarskog fakulteta u Slavonskom Brodu.

Ovaj skup je bio izuzetna prilika za razmenu iskustava i uspostavljanje novih poslovnih kontakata, i verujemo da će rezultirati značajnim poboljšanjem regionalne saradnje i otvaranjem novih mogućnosti za sve učesnike.